Hun vreugde maakt ons blij!

Helpt u mee?
Steun ons

De belevenisTafel

Is een grote tablet in een kantelbare en in hoogte verstelbare tafel. Deze kan in iedere gewenste ruimte, op elke locatie worden gebruikt.

Bovendien is de BelevenisTafel ook geschikt voor rolstoel- en aan bed gebonden personen. Voor zowel de ouderen als gehandicaptenzorg zijn verschillende programma’s ontwikkeld. Bewoners van zorginstellingen beleven aan deze bijzondere tafel veel plezier.

De BelevenisTafel

De BelevenisTafel is gebruiksvriendelijk en kan op iedere gewenste plek worden gebruikt. Hierdoor is de tafel ook geschikt voor rolstoel- en aan bed gebonden personen. Voor zowel de ouderen als gehandicaptenzorg is deze bijzondere tafel in te zetten. Voor beide doelgroepen zijn speciale programma’s ontwikkeld.

Voor de ouderenzorg

De Belevenistafel zorgt in de ouderenzorg onder andere voor;

  • Ontspanning, dit bevordert het welzijn.
  • Stimulering van beweging en fijne motoriek.
  • Ondersteuning van de reminiscentie.
  • Geheugentraining op een ontspannen manier.

Daarnaast versterkt het ook de communicatie door het “samen te doen”. Mensen kunnen gezamenlijk aan tafel zitten en activiteiten uitvoeren. Maar ook voor individueel gebruik is deze multitouchtafel prima geschikt.

 

Programma’s voor de ouderenzorg:

De volgende programma’s zijn niet alleen geschikt voor de ouderenzorg, maar bieden ook mensen met dementie plezier en ontspanning.

Het Belevenismenu

Bij dit pakket ligt de nadruk vooral op samen uitvoeren van de activiteit. Denk hierbij aan onder andere geheugentraining, spelletjes, het verleden beleven, muziek van vroeger en het zien van oude filmbeelden.

Dit zijn enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden voor deze doelgroep.

Het prikkelmenu

De softwareprogramma’s in het prikkelmenu zijn ontwikkeld voor ouderen met diepe dementie. Eén aanraking op het scherm is voldoende om iets bijzonders te laten gebeuren. Dit daagt de mensen uit om samen deel te nemen aan de talloze spelletjes.

Enkele voorbeelden zijn: ballon tikken, veegfoto’s, tintelvingers en dieren vangen.

Het Fotomenu

In het fotomenu zijn verzamelingen van foto’s opgeslagen over uiteenlopende onderwerpen. De thema’s in dit menu zijn onder andere: de oude school, huisdieren, de kinderkamer van vroeger en het boodschappen doen.

Hiermee worden herinneringen uit het verleden opgeroepen waardoor onderlinge gesprekken op gang worden gebracht.

Voor de gehandicaptenzorg

Naast het Belevenis, Prikkel en fotomenu beschikt de BelevenisTafel ook over het Hopla menu. Dit is speciaal ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg. Zo is dit menu te gebruiken voor alle leeftijden en elk niveau. Dit kan zowel individueel als in groepsverband en zorgt vooral voor bijzondere interactie tussen de deelnemers.

Met het Hopla menu versterkt de onderlinge communicatie vooral door het “samen te doen”.

Voor de gehandicaptenzorg

Naast het Belevenis, Prikkel en fotomenu beschikt de Belevenistafel over het Hopla menu. Dit menu is speciaal ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg. En is hierdoor in te zetten voor cliënten van alle leeftijden en elk niveau, van LVB tot EMB. Dit kan zowel individueel als in groepsverband en zorgt vooral voor bijzondere interactie tussen de deelnemers. Hierdoor versterkt de onderlinge communicatie vooral door activiteiten “samen te doen”.

Het Hopla menu

Het Hopla menu is er voor elk niveau en elke leeftijd binnen de gehandicaptenzorg. Spellen hebben aansprekende geluiden, felle kleuren en een eenvoudige interactie. Van ballontikken en dierengeluiden tot puzzels, memory, bingo, taal -en verkeerspelletjes en rekengames.

Kortom, er is voor iedereen wel wat te vinden!

 De Belevenistafel zorgt voor:

  • Ontspanning, waardoor het welzijn wordt bevorderd.
  • Verbetering van de groepsdynamiek door activiteiten samen uit te voeren.
  • Stimulering van beweging en de fijne motoriek.
  • Ondersteuning bij educatieve activiteiten.

Prikkelarm

Voor mensen met autisme heeft deze tafel verschillende programma’s waarmee zij zich op een ontspannen manier kunnen vermaken. Daarmee is ook rekening gehouden met prikkelarme spelletjes en belevingsgerichte activiteiten.

Huren BelevenisTafel

U kunt de BelevenisTafel per uur, dagdeel, maar ook per dag huren. Hierbij zijn altijd vrijwilligers van de Vreugdefabriek aanwezig voor begeleiding.

Direct huren? Neem dan contact met ons op.