De Belevenistafel

Als stichting zijn wij heel trots op onze High Tech activiteit voor de zorg. Dit doen wij met de BelevenisTafel.

De BelevenisTafel is moderne technologie in een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die flexibel inzetbaar is in verschillende ruimtes. Mensen kunnen samen aan de tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren.

Deze tafel biedt bewoners in de ouderenzorg en cliënten in de gehandicaptenzorg ontspanning, beleving, beweging en stimulering van het geheugen. Dit zorgt vooral voor veel interactie tussen de deelnemers. Het versterkt ook de communicatie door het “samen te doen”.

 

De belevenistafel kan per uur, dagdeel of voor langere periode worden ingehuurd. Hierbij zijn altijd vrijwilligers van de Vreugdefabriek aanwezig voor begeleiding.
De Belevenistafel Zwolle

De BelevenisTafel biedt:

  • Ontspanning die het welzijn bevordert
  • Stimulering van beweging en fijne motoriek
  • Verbetering van de groepsdynamiek door het samen te doen
  • Ondersteuning van de reminiscentie
  • Geheugentraining op een ontspannen manier
  • Mogelijkheden voor persoonsgerichte zorg met eigen beeld- of audiomateriaal

Gehandicaptenzorg

Ook voor de gehandicaptenzorg is deze tafel een welkome aanvulling op het activiteitenaanbod. Voor mensen met autisme heeft deze tafel verschillende programma’s die zowel in groepsverband als individueel kunnen worden gebruikt.

Het Prikkelmenu

De programma’s in het Prikkelmenu zijn gericht op ouderen met diepe dementie. Eén aanraking op het scherm is voldoende om iets bijzonders te laten gebeuren. Dit daagt de mensen uit om SAMEN deel te nemen aan de talloze spelletjes. Enkele voorbeelden zijn: Ballon tikken, Veegfoto’s, Plopspel, Tintelvingers, Dieren vangen en Geld tellen.

Het Belevenismenu

Bevat programma’s voor senioren. Bij dit pakket ligt de nadruk vooral op SAMEN doen. Geheugentraining, spelletjes, communicatie, het verleden beleven, muziek van vroeger en oude filmbeelden zijn enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden voor deze doelgroep.

Het Fotomenu

In het Fotomenu zijn veertien verzamelingen van foto’s opgeslagen, over uiteenlopende onderwerpen. Hiermee kunnen herinneringen uit het verleden worden opgeroepen. Een onderling gesprek wordt hierdoor vaak op gang gebracht.

De thema’s zijn onder andere de oude school, huisdieren, de kinderkamer van vroeger, en de boodschappen van toen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag weten hoe de belevenistafel werkt? Bekijk dan het filmpje.