DJ club

Tijdens mijn werk als activiteitenbegeleider in de gehandicaptenzorg zag ik dat er voor de cliënten meer bestond op het gebied van muziek dan alleen Nederlandstalige muziek. Het idee dat cliënten uitsluitend van Jan Smit, K3 en Frans Bauer houden heb ik snel laten varen. Door wat andere muziek te draaien op mijn groep met meervoudig beperkte cliënten, ging er een wereld voor deze mensen en begeleiding open. Dat bracht mij op het idee om de DJ club op te richten, waarbij mensen kunnen genieten van muziek die zij leuk vinden.

 

Bij de DJ club leren mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking in een groepje van maximaal 6 personen alle facetten van het dj werk. Op uw eigen locatie komen wij met een dj set en geluidinstallatie om cliënten / bewoners de fijne kneepjes van het dj vak te leren. Voor de deelnemers is het een fijne manier van ontspannen. In 8 “workshops” van 1,5 uur leren de deelnemers op speelse manier te werken met muziek.

Krasse Knarren Show
Het is ook mogelijk om tijdens een feest of evenement met een workshop meerdere mensen kennis te laten maken met het dj werk.

Wat we allemaal gaan leren?

Kennis van de apparatuur

Om als dj te kunnen werken heb je natuurlijk apparatuur nodig zoals: cd spelers, laptop, mengpaneel, microfoon, versterkers, geluidsboxen. We leren je hoe je de apparatuur aansluit en bediend.

Presentatietechniek

Wat is een intro, hoe krijg je een intro met de juiste timing vol gepraat, hoe gebruik je een microfoon, wat zijn jingles en tunes, hoe gebruik je geluidseffecten? Dit gaan we je allemaal leren bij de dj club.

Mixen

Als je eenmaal weet hoe de apparatuur werkt, gaan we ook leren hoe je 2 muzieknummers achter elkaar kan mixen en hoe je een doorstart maakt met jingles. Het lijkt allemaal heel moeilijk, maar met een beetje hulp en veel oefenen word jij misschien wel net zo goed als Tiesto of Armin van Buuren.

Muziek stijlen

Naast de vrolijke Nederlands talige muziek gaan we ook aan het werk met verschillende andere muziekstijlen zoals: house, disco, dance, hardcore, trance en rock. Ook zullen we je kennis laten maken met Salsa, mambo, reggae en andere muziek uit verschillende landen.

Optreden

Wanneer we voldoende hebben geoefend is er de mogelijkheid om een keer op te treden voor het grote publiek. Dit kan op je eigen instelling, maar ook bij andere zorginstellingen zijn.

Wat is er mooier dan op te treden als dj voor een groep mensen die dansen en feesten op jouw muziek? Wellicht heb je echt talent en wil je vaker optreden, dan kun je als dj gaan draaien bij de Up & Down discoshow.

Voor meer info kunt u ons altijd bellen 06 282 047 44 of mailen info@devreugdefabriek.nl