Hun vreugde maakt ons blij!

Helpt u mee?
Steun ons

Huiskameroptredens

Waarschijnlijk komt u het tijdens uw werk vaak tegen: bewoners die niet meer mee kunnen doen aan activiteiten in groepsverband. Dit kan zijn door een te hoge leeftijd, teveel prikkels, de fysieke gesteldheid of het gebrek aan personeel.

Hierdoor gaan voor deze mensen de sociale contacten verloren en raakt men vaak in een isolement. Dat is zonde! Daarom bieden wij diverse huiskameroptredens aan zodat ook deze doelgroep kan blijven genieten.

Huiskameroptredens

Waarschijnlijk komt u het tijdens uw werk vaak tegen: bewoners die niet meer mee kunnen doen aan activiteiten in groepsverband. Dit kan zijn door een te hoge leeftijd, teveel prikkels, de fysieke gesteldheid of het gebrek aan personeel.

Hierdoor gaan voor deze mensen de sociale contacten verloren en raakt men vaak in een isolement. Dat is heel vervelend, daarom bieden wij diverse huiskameroptredens aan. Niet alleen voor ouderen, maar ook mensen met dementie kunnen hier enorm van genieten.

Voordelen

Een huiskameroptreden biedt veel voordelen voor bewoners en personeel, zoals:

  • Uitermate geschikt voor mensen met dementie
  • Individuele aandacht en contact met de bewoners.
  • Keuze tussen actief meedoen of op een passieve manier genieten van de muziek.
  • Het optreden is geschikt voor kleine ruimtes.
  • Optredens zijn voor individuele bewoners mogelijk.
  • Geluid is op een aangenaam niveau.
  • Minimale opbouwtijd van apparatuur.
  • Bewoners blijven in hun eigen, vertrouwde omgeving.

Extra personeel of vrijwilligers zijn hierbij niet nodig.

Soorten huiskameroptredens

We bieden diverse huiskameroptredens aan, namelijk:

Optreden MP3 accordeonist

Met bekende oude liedjes brengt onze accordeonist veel gezelligheid. De accordeonist is gekleed in een prachtig kostuum. Ook deelt hij aan de bewoners instrumenten uit, zoals sambaballen en tamboerijnen. Om het extra gezellig te maken zorgt hij voor hoedjes, petjes en andere vrolijke attributen.

De bewoners maken vervolgens gezamenlijk muziek, waardoor interactie ontstaat. Meedoen is optioneel. Wanneer deelnemers liever passief genieten van de muziek, dan is dat uiteraard ook prima.

Tijdsduur
60 minuten inclusief een korte pauze. Verlenging is in overleg mogelijk.
U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een optreden van 2 x 30 minuten of 3 x 20 minuten. Op deze manier is het mogelijk om in meerdere huiskamers een optreden te verzorgen.

De muzikale grabbelton

De muzikale grabbelton

Zoekt u een interactief muzieprogramma voor een kleine groep mensen? En houden uw bewoners van muziek en een beetje spanning? Dan is de Muzikale Grabbelton gegarandeerd een geschikt programma voor uw organisatie.

U vindt in onze grabbelton geen prijsjes, maar kaartjes van verschillende muziekthema’s. Deelnemers grabbelen en mogen bedenken welk liedje past bij het thema. Het voorgestelde liedje wordt dan door onze entertainers gedraaid.

Voorbeelden van muziekthema’s zijn: Jaren 50 muziek, een liedje met een meisjesnaam, een hit uit de jaren 70, of een verzoekplaat.

Muziek

Wij beschikken over een muziekcollectie van de jaren 30 tot de mooiste hits van nu. Veel gedraaide artiesten zijn o.a. Wim Sonneveld, Corry Konings, Frans Bauer en Guus Meeuwis.

Maar ook muziek van The Beatles, The Rolling Stones, Elvis Presley en Abba zijn erg populair bij deze show. Bovendien draaien wij, indien gewenst ook klassieke muziek.

Het decor

Naast de muziek zorgen wij ook voor een (prikkelarm) decor. Door het decoratiemateriaal uit de jaren 50 en 60 onstaan vaak herinneringen bij het publiek.

Daarom is de Muzikale Grabbelton ook voor mensen met dementie altijd een succes.

Tijdsduur

60 minuten, indien gewenst inclusief een korte pauze. Verlenging is in overleg mogelijk.

Meerdere optredens op één dag bij uw locatie is voor ons geen enkel probleem.

De belevenistafel

U zoek een leuke activiteit voor kleinere groepen wat kan plaatsvinden in de huiskamer? Dat kan met de belevenistafel!

De gezelligheid creëren we door het samen te doen en natuurlijk krijgt iedereen ook bij deze activiteit voldoende individuele aandacht.

Tijdsduur: 60 minuten. Verlenging is in overleg mogelijk.

Een combinatie van twee programma’s

Het is ook mogelijk om twee programma’s als combinatie te boeken. Heeft u daar interesse in? Dan overleggen we vooraf met u over de invulling hiervan.

Onze flexibiliteit maakt het mogelijk om tijdens het programma de invulling aan te passen. Bij ons staan de wensen en mogelijkheden van het publiek altijd voorop.

Tijdsduur: 60 minuten inclusief een korte pauze. Verlenging is in overleg mogelijk.

U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een optreden van 2 x 30 minuten of 3 x 20 minuten. Op deze manier is het mogelijk om in meerdere huiskamers een optreden te verzorgen.