De button workshop van de Vreugdefabriek was afgelopen donderdag aanwezig bij de Lentefair in Rhenen. Bij dit evenement kon het publiek zien wat de cliënten zoal doen op de dagbesteding.

De organisatie had voor dit evenement de button workshop van de Vreugdefabriek geboekt. Hier werd door het publiek veel gebruik van gemaakt. Dit was goed te zien aan de vele mensen die rondliepen met hun eigen gemaakte button.  Opvallend was dat er veel Panda buttons werden gemaakt door de mensen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de nieuwste buren van Zideris, de Pandaberen in Ouwehand.

Deze buttonworkshop kan worden geboekt met of zonder begeleiding en is compleet inclusief alle benodigde materialen. Het ontwerpen en maken van de eigen button is een leuke en creatieve activiteit voor jong en oud.

BUTTON WORKSHOP

Op het terrein stonden diverse kramen en werden er rondleidingen gegeven door de bewoners en begeleiding.

Bij de tuinderij werd een rondleiding gegeven en konden de belangstellenden zelf plantjes poten. Er werden eieren verkocht die door de cliënten worden ingepakt. Voor de kunstenaars was er de mogelijkheid om een schilderij te maken. En zo waren er nog meer activiteiten te zien die dagelijks plaatsvinden bij deze zorginstelling.

Tijdens dit evenement verzorgden wij ook de muziek op het buitenterrein waar van alles te zien was. Zo kon men kijken bij een demonstratie schapen drijven, poppenkast en het optreden van de Ziderisband. Deze band bestaat uit muzikanten met een verstandelijke beperking die met veel enthousiasme optreden voor het publiek. Op deze band mag men wel heel trots zijn.

Onze dj’s Paul en Klaas, cliënten van Zideris kregen veel verzoeknummers van de bezoekers. Zij draaiden deze met veel plezier en maakten er een echt feestje van. Er werd zelfs een polonaise gelopen op het terrein door de cliënten en bezoekers.

Graag bedanken wij de organisatie, het publiek en de gastvrije cliënten van Zideris voor deze gezellige middag.