Activiteiten voor ouderenMet de belevenistafel waren wij afgelopen maandag te gast op twee locaties. Onze vrijwilligers waren ’s morgens op bezoek in het Kulturhus in Lienden. De activiteit werd uitgevoerd door twee studenten van het Koning Willem 1 college uit Den Bosch.

Dementerende ouderen

Noa en Froukje hadden onze medewerking gevraagd voor de schoolopdracht die zij moesten uitvoeren. De dames hadden de opdracht om een activiteit voor dementerende ouderen te organiseren. Dit hebben zij prima gedaan, mede doordat ze zich goed hadden voorbereid.

Bewoners genoten

Voor de bewoners was het even wennen, maar al snel was het ijs gebroken en kwamen de mensen bij de tafel zitten. Door de duidelijke uitleg van de studenten konden de bewoners direct aan de slag. Met diverse spelletjes en muziek wisten Noa en Froukje deze mensen uitstekend te vermaken. Zelfs de bewoners die naar de tv zaten kijken zongen mee op de herkenbare liedjes. Het werd een gezellige ochtend in Lienden dankzij deze activiteit en het enthousiasme van de studenten. Meiden, jullie hebben het geweldig leuk gedaan.

De belevenistafel

Voor zorginstellingen en verzorgingshuizen is de belevenistafel bij de Vreugdefabriek te huur. Voor een klein bedrag verzorgen wij hiermee een gezellige activiteit inclusief begeleiding. Door de verschillende programma’s is de belevenistafel geschikt voor zowel de ouderen als de gehandicaptenzorg. Voor meer info kunt u ons altijd mailen of bellen.

Gehandicaptenzorg

’s Avonds waren we te gast bij zorginstelling ’s Heeren Loo in Druten. Op locatie Kloosterlaan waren de cliënten en begeleiding erg enthousiast over de belevenistafel. Door de verschillende programma’s zat er voor iedereen wel iets bij. Ook voor de twee cliënten met een rolstoel was het mogelijk om mee te doen. Het werd een hele gezellige avond waarbij veel lachende gezichten te zien waren. Kijk eens naar  de reacties in ons gastenboek van deze site.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Onwijs de leverancier belevenistafel