Zondag 3 april verzorgden we voor een kleine groep dementerende ouderen van verpleeghuis de Piushove in Nijmegen een gezellige middag met de Krasse Knarren Show. Bij binnenkomst werden de bewoners verwelkomd met accordeonmuziek door onze eigen accordeonist. Aan de vrolijke gezichten en de spontane reacties van de mensen te zien, zat de stemming er al gelijk in. Bij de luisterliedjes zat het publiek gezellig aan tafel mee te bewegen en werd er zelfs al meegezongen.

Voor de liefhebbers draaiden we een Oud Hollandse Bingo waarbij leuke prijzen te winnen waren. Onder de bewoners bleken de meesten dit toch wel erg leuk te vinden. Daarom hebben we in overleg met de organisatie een extra rondje bingo in het volle programma ingelast. Met een paar gezellige walsjes gingen zelfs de beentjes van de vloer en werd er vrolijk ingehaakt. Ook werden er nog wat speciale verzoekplaatjes gedraaid waarbij er vrolijk werd meegezongen. Tussendoor hebben we ook nog het bloempottenspel gedaan waar tevens leuke prijsjes mee te winnen waren.

Tussen de muziek en activiteiten door, konden de mensen op een groot beeld scherm oude beelden zien van o.a. het oude Nijmegen in de jaren 50, oud Hollandse kinderspelen en oude bekende journaalbeelden. Voor deze groep ouderen heel veel herinneringen aan die tijd van lang geleden. De grote huiskamer van de Piushove hadden we voorzien van decoratiemateriaal uit die tijd van weleer

Tijdens een glaasje advocaat met slagroom draaiden we een aantal oude feest hits met als afsluiter de grootste Nijmeegse meezinger ” al mot ik kruupe”. Het werd een feest van erkenning, met een toegift van een kwartier.

We bedanken de organisatie, personeel en natuurlijk de bewoners van de Piushove in Nijmegen.

Onderweg naar huis in de bus hebben we nog even nagepraat over deze geweldige middag. Over 1 ding waren we het unaniem met elkaar eens. “Hier doen we het voor”.

In verband met de privacy van de bewoners kunnen wij helaas geen foto’s van dit optreden plaatsen.