Afgelopen zaterdag waren we met de belevenistafel bij kinderhotel Mappa Mondo in Waalre. Ons bezoek met de belevenistafel hebben wij als stichting gratis aangeboden.

Kinderhotel Mappa Mondo levert intensieve kindzorg aan ernstig zieke kinderen van 0 – 18 jaar. Mappa Mondo biedt woon- en logeerzorg, 24-uurs zorg en flexibele verpleegkundige kinderopvang.

Op de prachtige locatie werden wij ontvangen met koffie door het vriendelijke personeel. Het was voor iedereen spannend om te gaan zien hoe de kinderen zouden reageren op de belevenistafel.

Voor de kinderen was het even de kat uit de boom kijken, echter was het ijs snel gebroken. Sommigen deden direct mee met de spelletjes, anderen keken op afstand mee. Zij genoten duidelijk van de beelden die ze vanuit hun rolstoel konden zien.

Zelfs de jongsten hadden plezier met alles wat ze zagen bewegen op het grote beeldscherm. Een meisje van anderhalf jaar mocht bij hoge uitzondering even op de rand van de tafel zitten om mee te kunnen doen. Met haar kleine vingertjes wist ze regelmatig de vlinders en lieveheersbeestjes aan te raken.

Een jongetje van bijna vier jaar is anderhalf uur lang bezig geweest met de diverse spelletjes. Het Bubble spel was zijn favoriet, gezien hier regelmatig geluiden van scheten voorbij kwamen. Prachtig om te zien hoe deze kleine kerel kon lachen om deze geluiden.

De tijd ging erg snel voorbij en zo kwam er alweer veel te gauw een einde aan deze bijzondere middag. Nadat we de BELEVENISTAFEL in de bus hadden geladen gingen we afscheid nemen van de medewerkers en kinderen. Als dank kregen wij prachtige bloemen en van de kinderen een tekening. Bij het zien van die tekening was het voor ons wel even slikken. Wat hebben we toch mooi en dankbaar werk.

Op weg naar huis bedenk je opeens wat geluk eigenlijk is. Geluk bestaat niet uit een dure auto, een huis met zes badkamers of wat dan ook. Voor ons is geluk, de glimlach van een ernstig ziek kind wat heeft kunnen genieten. Daarom zijn wij blij dat we met onze stichting een beetje Vreugde mogen brengen bij de mensen die het zo hard nodig hebben.