Ongeveer 40 mensen met een matige / ernstige verstandelijke beperking genoten afgelopen zaterdag bij de Krasse Knarren Show. Dit keer waren we te gast bij pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde waar de plaatselijke Lionsclub een programma had georganiseerd voor zorginstelling Philadelphia.

De bewoners van deze zorginstelling genoten van het begin tot het einde van ons interactief muziekprogramma. Met onze accordeonist die oud Hollandse liedjes speelde kwam de stemming er direct in. Onze Suus ging bij alle mensen langs om zich persoonlijk voor te stellen en werd hierbij regelmatig gefotografeerd in haar prachtige outfit.

Na het optreden van onze accordeonist was het tijd voor het Rad van de Muziek waarbij het publiek enthousiast meedeed. Met Hollandse meezingers, hoedjes, pruiken enz. werden de mensen constant vermaakt. Geweldig om te zien hoe een aantal bezoekers op een trompet playbackten op Jan Klaasen de trompetter van Rob de Nijs. Van deze trompettisten  was er zelfs één bij die de trompet niet meer wilde teruggeven. Een mooiere reactie kunnen wij onszelf niet voorstellen.

Aan het eind van onze show lokten we de mensen uit om een polonaise te lopen. Nou we hebben het geweten, wat een feest. Iedereen, ook de mensen in een rolstoel sloten aan bij deze polonaise. Voor ons weer één van die momenten waar we toch wel kippenvel van krijgen. Al die blije gezichten van die lieve mensen die zo genoten van deze dag. Geweldig hoe mensen met een verstandelijke beperking zo spontaan meedoen tijdens ons programma. Hier doen we het allemaal voor natuurlijk.

Nadat wij afscheid hadden genomen, werden de mensen getrakteerd op pannenkoeken en ijs. Ook wij hebben mogen proeven dat ze bij Hans en Grietje heerlijke pannenkoeken bakken. Kijkt u eens op http://www.hansengrietjezeewolde.nl/

Wij bedanken de Lionsclub Zeewolde, de organisatie, stichting 1,2 Hupsakee, het personeel van Hans en Grietje en natuurlijk het fantastische publiek. Wat ons betreft, graag tot een volgende keer.

Suzanne, Gijs en Jan

I.v.m. de privacy mogen wij geen foto’s van de bewoners foto’s plaatsen bij dit artikel.

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje Zeewolde