Met het optreden in verzorgingshuis “het Dijkhuis” met de Krasse Knarren Show in Bathmen werd het één groot feest. Voor een groep van ongeveer 60 (dementerende) ouderen waren we met een bus vol apparatuur en decors naar het Bathmen afgereisd. Tijdens het opbouwen in de grote eetzaal werd er door een aantal bewoners al spontaan gezongen toen we de Hollandse molens voor het podium hadden geplaatst. Nadat we hadden gegeten en omgekleed de zaal in liepen ontvingen we al direct een applaus van de mensen voor onze kostuums.

Toen Jan met de accordeon binnenkwam en het eerste Oud Hollandse liedje speelde zat de stemming er al gelijk in. Er werd gezellig meegezongen en geklapt op de herkenbare hits van weleer. Nadat Gijs wat luisterliedjes had gedraaid konden we beginnen met de bingo. Dit onderdeel van de Krasse Knarren Show is een vast item waar iedere gast graag aan mee doet en waar leuke prijzen mee zijn te winnen. Ook in dit verzorgingshuis zaten veel fanatieke Bingo fans.

Tijdens de hele show zorgde Suzanne ervoor dat de bewoners konden kijken op een groot beeldscherm naar oude foto en filmbeelden van Bathmen en omgeving. Vanuit het publiek kregen we hierop veel leuke reacties, een mevrouw had de burgermeester gezien die haar huwelijk had voltrokken in 1956. En zo hoorden we nog meer van die mooie momenten van herkenning.

Met het Rad van de Muziek werd het helemaal een feest in dit verzorgingshuis, de bewoners deden enthousiast mee en genoten er duidelijk van wanneer een medebewoner voor het podium een liedje mee mocht zingen. Een mannelijke bezoeker jodelde vrolijk mee op het Kufsteinlied, de meisjes met rode haren deden het ook hier weer goed. Voor ons was dit ook echt weer een geweldig feest en zijn we ons zelf heel erg bewust dat we met de Krasse Knarren Show echt een stukje Vreugde brengen bij deze doelgroep.

Graag willen wij de organisatie, Jurrie van de activiteiten en de mevrouw van de lekkere broodjes en gehaktballen bedanken voor de goede ontvangst en fijne samenwerking. Natuurlijk gaat onze grootste dank uit naar het geweldige publiek van verzorgingshuis Het Dijkhuis in Bathmen. Wat ons betreft heel graag tot een volgende keer.

Suzanne, Jan en Gijs

I.v.m. met de privacy van de bewoners kunnen wij geen foto’s plaatsen.

Krassen Knarrenshow de Eikenhorst

De Krasse Knarren Show