Onze vrijwilligers Suzanne en Jan waren afgelopen zaterdag te horen op Omroep Gelderland. Ze waren te gast bij Marèl van Steenbergen in het radioprogramma Gelderland Helpt. In dit programma kregen zij de gelegenheid om te vertellen over de Vreugdefabriek.

Studio Omroep Gelderland

Suzanne en Jan hebben verteld over de oprichting en het doel van onze stichting. Ook werden er diverse interactieve programma’s die wij bieden besproken. Om de luisteraars te informeren over onze nieuwste activiteit de Belevenistafel hebben we tussen de muziek door hierover uitleg gegeven.

Tijdens het programma was er de gelegenheid om een oproep te doen aan de luisteraars voor onze stichting. Hier hebben wij gebruik van gemaakt met de vraag naar kleine handinstrumentjes zoals sambaballen, castagnetten, triangels, tamboerijn enz.

Deze instrumentjes gebruiken wij bij diverse interactieve programma’s die worden geboekt door zorginstellingen en verzorgingshuizen door heel Nederland. Suzanne gaf aan dat we regelmatig sambaballen kwijt raken.

Het komt regelmatig voor dat cliënten of bewoners de instrumentjes willen houden. Dit gebeurt regelmatig bij de Heedoemeesjooow  en bij de muziek voor ouderen, de Krasse Knarren Show .De vrijwilligers van de Vreugdefabriek doen daar niet moeilijk over en gunnen deze mensen dat plezier.

In de studio was het erg gezellig en vloog de tijd helaas voorbij. Graag bedanken wij Marèl en de redactie van het programma Gelderland helpt.

Heeft u de uitzending gemist? Op de site van Radio GLD kunt u bij het blokje Radio, uitzending gemist luisteren naar de uitzending van afgelopen zaterdag.