Vorige week donderdag waren we bij Zorgcentrum de Alde Steeg in Beuningen met de belevenistafel. Op deze locatie van Zorggroep Maas en Waal konden de bewoners kennis maken met de Belevenistafel .

In het restaurant kwamen de senioren een kopje koffie drinken, waarna ze bij de belevenistafel aanschoven. Nadat onze vrijwilliger had uitgelegd hoe de belevenistafel werkt, kon het allemaal beginnen.

De bewoners van de Alde Steeg genoten van de diverse interactieve spelletjes. Ze speelden o.a. memorie, foto’s vegen, het bloemenspel, ballon tikken. Er werd volop meegezongen op de oude liedjes van vroeger die ook een onderdeel zijn van deze belevenistafel.

Er was een dame bij die vanaf het begin tot het einde is gebleven en het erg jammer vond dat er een einde kwam aan deze activiteit.

De belevenistafel biedt heel veel mogelijkheden voor de bewoners van zorginstellingen en verzorgingstehuizen. Zij kunnen kiezen uit diverse menu’s waarin voor elk niveau heel veel spelletjes te vinden zijn. Het doel hiervan is om mensen op een ontspannen manier te laten bewegen, samen te werken en hun geheugen te trainen. Het meest belangrijke is natuurlijk de gezelligheid en het plezier wat ze hieraan beleven. De belevenistafel is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Onwijs

Het personeel en de vrijwilligers van zorgcentrum de Alde Steeg genoten net als de bewoners van de belevenistafel. Volgens zeggen, voor herhaling vatbaar.

Graag bedanken wij de organisatie voor de fijne samenwerking en goede ontvangst.