Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck heeft afgelopen dinsdag bezoek gehad van de Vreugdefabriek. Dit zorghuis is een onderdeel van zorgconcern IJsselheem in Zwolle. Onze vrijwilligers Suzanne en Jan waren daar met onze nieuwste activiteit, de Belevenistafel.

Met een groepje van zeven bewoners werden er diverse interactieve spelletjes gedaan. Door de vele mogelijkheden die de Belevenistafel biedt kwam iedereen ruim aan bod. Er was zelfs een bewoonster bij die vader Jacob kon spelen op het touchscreen (zie video) .

Iemand anders herkende veel attributen van de keuken uit 1960 en vertelde aan de rest waar het voor diende in die tijd.

Het lieveheerbeestjes en bloemenspel waren bij iedereen erg populair. Met dit spel was iedereen erg actief en volop in beweging. Het was voor ons mooi om te zien hoe fanatiek de mensen meededen en hierin heel veel plezier beleefden.

De begeleiding / verzorgenden waren zo enthousiast over de Belevenistafel dat zij deze heel graag willen gaan aanschaffen.

Na afloop werden Suzanne en Jan nog getrakteerd op koffie met appelgebak en werd het de hoogste tijd om afscheid te nemen. Vanuit Zwolle moesten zij direct naar Druten voor een optreden met de Krasse Knarren Show.

Wij bedanken het personeel en bewoners van zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck voor de goede ontvangst en gezelligheid. Heel graag……. tot een volgende keer.

Suzanne en Jan