De bewoners van woonzorgcentrum de Eigen Waard in Rossum maakten gistern kennis met de belevenistafel. Zij zijn één van de winnaars van de deel en like actie op onze Facebook pagina  van afgelopen maand.

De prijs

De winnaars mochten een uur lang gratis gebruik maken van de belevenistafel. Dit onder begeleiding van onze vrijwilligster Suzanne. De gratis sessie met de belevenistafel is mede mogelijk gemaakt door Onwijs uit Oude Tonge. Dit bedrijf is de leverancier van de belevenistafel. Klik op video om te zien wat de vele mogelijkheden zijn van deze touchscreen tafel.

Veel belangstelling

Ruim voordat Suzanne zou beginnen met de activiteit, stonden er al verschillende mensen om de tafel. Waarschijnlijk kwamen zij op de muziek af van Heintje Simons die te horen was uit de luidspreker. De organisatie had geregeld dat de bewoners in verschillende groepjes konden meedoen. Prima geregeld dus.

Enthousiast

Het ijs was al snel gebroken, bij het spel memorie deden de deelnemers fanatiek mee. Met de herinneringsplaat ging iedereen terug naar het verleden. Bij een afbeelding van een keuken uit de jaren 50 wist iedereen wel iets te vertellen over die tijd van toen. Wat genoten de mensen met de oude kinderliedjes zoals Kortjakje, zag twee beren en klein, klein kleutertje. Rondom de belevenistafel werd er volop meegezongen en zelfs gefloten.

De belevenistafel biedt ongekend veel mogelijkheden en is geschikt voor elke doelgroep. Door de interactie ontstaan er gesprekken, beleven mensen plezier en genieten zij vooral samen van een stuk ontspanning. Ook is het mogelijk om individueel spelletjes te doen of foto’s op groot beeld te bekijken. Met het Tip Tile menu is het zelfs mogelijk om eigen foto’s en filmpjes te projecteren.

Belevenistafel in zorgcentrum

 

Helaas ging de tijd veel te snel voorbij. Er was een dame die vertelde dat ze de hele middag wel wilde blijven zitten bij de belevenistafel. Prachtig om te horen, hier doen we het allemaal voor. Wij zouden graag nog een keer terugkomen. Wellicht met de Krasse Knarren Show het interactieve muziekprogramma voor de ouderenzorg en seniorenorganisaties.

Wij bedanken het personeel en de bewoners van woonzorgcentrum de Eigen Waard voor de gezelligheid en goede ontvangst.