Zorginstelling ’s Heeren Loo had ons uitgenodigd om met de BELEVENISTAFEL een bezoek te brengen in Druten. Op deze zorginstelling wonen mensen met een verstandelijke beperking.
De cliënten stonden ons bij aankomst al op te wachten met een grote glimlach. Wat een warm en spontaan onthaal.
Nadat onze vrijwilligers de belevenistafel een mooi plekje hadden gegeven kon de pret beginnen. Al direct kwamen de zeven bewoners van deze locatie bij de tafel zitten om deel te nemen aan deze interactieve activiteit. Ook de begeleiding van deze groep deed spontaan mee.
Onze belevenistafel biedt bijna onbeperkt veel spelitems en mogelijkheden. Hierdoor konden de mensen allemaal hun favoriete spel kiezen. Leuk om te zien hoe deze groep met elkaar overlegde en samenwerkte.
Het fotovegen, dieren zoeken, liedjes zingen, vieze vingers en memory waren erg gewild bij de deelnemers. Er werd heel enthousiast meegedaan, waardoor de cliënten constant geconcentreerd bezig waren. Iedereen deed zijn of haar best om zoveel mogelijk te scoren en te winnen. Maar vooral het samen doen en de gezelligheid onderling was het eigenlijke doel. Dat we hierin geslaagd zijn blijkt wel uit de reactie die we hebben ontvangen in ons GASTENBOEK .
De cliënten konden er geen genoeg van krijgen en hadden het liefst nog een paar uur doorgegaan. Helaas komt aan dit soort leuke activiteiten ook een eind en moesten we het laatste spel starten. De organisatie is van plan om de belevenistafel in de toekomst vaker in te huren voor hun enthousiaste cliënten.
Nadat we het laatste spel hadden gespeeld namen wij afscheid van een stel gezellige en vooral blije mensen. Wat hebben wij toch een leuke baan als vrijwilliger bij de Vreugdefabriek. Graag bedanken wij de organisatie en de cliënten van zorginstelling ’s Heeren Loo. Wat ons betreft, heel graag tot een volgende keer.
Onze belevenistafel is voor verschillende doelgroepen geschikt. Onder andere voor de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en mensen met autisme. Deze tafel zorgt voor ontspanning, beweging en vooral veel interactie tussen de bewoners / cliënten. Het versterkt ook de communicatie door het samen te doen.
Met dank aan de foto’s van Carla.